Teste Poligraf - Detector de Minciuni
Avantajele folosirii tehnicii poligraf
http://www.detectorminciuni.ro/poligrafavantaje.html

© 2010 Teste Poligraf - Detector de Minciuni
 
Poligraf  -  Contact  -  Intrebari
 

AVANTAJELE TESTARII LA POLIGRAF

 • Detectorul de minciuni desemneaza, de fapt, aparatura poligraf de inregistrare a unor reactii psihofiziologice si anume: respiratia, tensiunea arteriala, pulsul si RED, caracteristice starilor de tensiune emotionala.
 • Testul poligraf este calea cea mai sigura pentru sondarea simularii, deoarece exploateaza aceasta posibilitate stiintifica de a inregistra modificarile fiziologice ale subiectilor testati, concomitent starilor emotionale corelate cu negarea adevarului si starea de frica resimtita de infractor fata de posibilitatea demascarii sale.
 • Poligraful - detectorul de minciuni nu inregistreaza minciuna ca atare, ci modificarile fiziologice ale organismului in timpul variatelor stari emotionale care insotesc simularea. Constiinta vinovatiei, mobilizatoare a unei stari emotive care poate fi mascata cu dificultate, il determina pe subiect sa reactioneze emotional, ori de cate ori i se prezinta un obiect sau i se adreseaza o intrebare in legatura cu infractiunea comisa. O minciuna spusa constient, pe langa efortul mental pe care-l necesita, produce si o anumita stare de tensiune emotionala.
 • Persoana vinovata reactioneaza cand minte, deoarece intrebarile relevante ale testului provoaca emotii sau trairi care au existat in momentul comiterii infractiunii.
 • In Romania testarea poligraf este benevola, se efectueaza numai cu acordul scris al persoanei, refuzul examinarii poligraf nu incumba efecte juridice.
 • Transparenta metodei, neutralitatea examinatorului poligraf si confidentialitatea examinarilor poligraf permit subiectului testat sa se elibereze de orice prejudecata sau sursa de stres exterioara, fiind asigurata astfel o colaborare sincera, libera de orice retinere in favoarea rezolvarii cauzei examinate.
 • Testarea la detectorul de minciuni este singura metoda stiintifica care investigheaza direct informatiile stocate in memoria subiectului, informatii deosebit de stabile in timp si inaccesibile altor mijloace de investigare obisnuite.
 • Toata procedura complexa de examinare poligraf urmareste in egala masura identificarea persoanelor sincere si nesincere, dar poate fi considerata in principal ca fiind un ajutor pentru persoanele sincere si banuite din diverse cauze neimputabile lor.
 • Rezultatele folosirii metodelor de biodetectie a comportamentului simulat prin tehnica poligraf nu sunt afectate de trecerea timpului, astfel incat indiferent cat timp a trecut de la derularea activitatilor investigate, subiectii vor avea reactii la fel de puternice ca in prima zi.
 • Biodetectia comportamentala prin tehnica detectorului de minciuni nu-si poate valorifica potentialul stiintific decat lucrand cu subiecti sanatosi din punct de vedere moral si fizic, care nu au suferit traume fizice sau psihice.
 • Examinarile efectuate cu ajutorul tehnicii poligraf ofera concluzii stiintifice bazandu-se pe legile fundamentale ale psihologiei si fiziologiei.